Birçok basit telefonda Gelen Kutusu, Galeri gibi özel klasörleri şifreleme yazılımı telefonun kendisiyle geliyor. Ancak Android telefonlarda o şekilde değil. Herşeyi programı kendiniz kurarak yapıyorsunuz. Hepimizin en büyük sorunu telefonumuzu başkası eline aldığında acaba özel klasörlerimize girer mi? Diye düşünmek. İşte bunun çözümü çok basit. Telefonunuzda özel neyiniz varsa şifreleyebileceksiniz
Bir gün ufak yeğenim sürekli telefonumu alıp sürekli annesine “Anneeee Barış abime şu kız bunu yazmış, bu kız bunu yazmış” şeklide ispiyonlarından dolayı başladım özel klasörlere şifre koyma arayışına. Birkaç tane program da denedim ama istediğim verimi alamadım. Taa ki APP PROTECTOR PRO [App Lock] programını bulana kadar. Programın 2 $ ücreti var ama bu verdiğiniz paraya oldukça değecek bir program.
Bazılarınız diyecek ki “Amaaan ne gerek var, telefona kilit koy hiç giremesin”. Ama öyle değil. Neden derseniz telefonculuğum boyunca çok fazla yaşadığımız bir durum, müşterinin gelip telefon şifresi, desen kilidi çokça kez hatalı girildiği için telefonuna format atılması. Belki hatalı desen girişleri sırasnda telefonun interneti açık olsa Play Market mail ve şifresini girerek telefonunuzu formattan kurtarabiliyorsunuz ama çoğu kişide internet sürekli açık değil. O yüzden telefon kilidi kullanmak telefonunuzdaki veriler için biraz da tehlikeli aslında.
App Protector Pro size telefonda seçtiğiniz uygulamaları açarken şifre soruyor. Sadece sizin seçtiğiniz programlarda. Örneğin benim telefonumda Notlar, Galeri, Kamera(Kameradan galeriye ulaşmak mümkün), Dosyalar, Facebook, Gmail… gibi özel programlar şifreli. App lock uygulaması aktif iken bu programlardan birisine tıklandığında belirlediğiniz şifre size soruluyor.
Uygulamanın en güzel yanı ise Widget’i. Normalde telefonumda kilit aktif değilken birisi benden telefonumu isterse ilk işim anasayfamda bulunan Widget’e 1 kere tıklamak ve ardından arkadaşıma vermek oluyor. Yani 1 saniyede telefonunuzu şifreleyebiliyorsunuz bu widget sayesinde.
Yukarda programdan 3 adet ekran resmi görmektesiniz. Programın kullanımı da çok basit. Telefonunuzda şifrelemek istediğiniz uygulamaları “Modify Protection List” butonuna basarak tek tek işaretliyor ve ardından “Done” diyorsunuz.
“Change Password Setting” kısmından ise telefonunuzdaki uygulamaları istediğiniz bir şifre veya şekil ile şifreliyorsunuz. Yani telefonda klasör şifrelemek bu kadar basit aslında.
Yine aklınıza takılan herhangi birşey olursa sorabilirsiniz.
Android markette klasör, sms, mesaj şifreleme programını indirmek için tıklayın.